Call us: 555-555-5555

About

Nieuwe alinea
Nieuwe alinea
Nieuwe alinea

Schilder en graficus

In mijn werk ga ik uit van de zichtbare werkelijkheid, ik moet voor me zien wat ik schilder of teken. Ik hoef er niet ver voor weg, mijn woonomgeving geeft mij voldoende inspiratie. In vakanties ga ik graag naar Normandië waar ik en plein air schilder en teken.
Rondom Utrecht kunt u mij ook schilderend en tekenend aantreffen. Buiten schilder ik op kleine panelen om snel te kunnen werken. Maar ook etsplaten bewerk ik buiten. Thuis wordt er dan nog wel heel wat bijgeschaafd.

De realiteit is in mijn werk altijd het uitgangspunt, ik kan niet iets uit mijn hoofd tekenen als ik het niet gezien heb. Tekenen en schilderen is in mijn geval niet meer dan heel goed kijken naar een onderwerp dat zich voor mijn ogen aandient. Op vroege leeftijd ben ik begonnen met het tekenen van mijn omgeving, ik zocht wel de mooie plekjes op. Zo was ik regelmatig te vinden in Haarzuilens, op de fiets er naar toe en dan het kasteel tekenen en dan tijdens het tekenen een beetje wegdromen over de ridders die daar ooit gewond zouden moeten hebben. Pas later kwam ik erachter dat er nooit ridders gewoond hebben want het kasteel, zoals het er nu uitziet, bestond toen nog helemaal niet. Later ben ik me meer gaan interesseren voor het landschap, ik zie schoonheid in een slootje waar een hekje in weerspiegeld wordt en als je dan op de juiste plek gaat staan en iets door de knieën zakt dan weerspiegeld de lucht er ook mooi bij. Op deze manier kijk ik naar de wereld om me heen, overal waar ik kom kijk ik rond, draai mijn hoofd, knijp mijn ogen half dicht, zak wat door de knieën of maak me juist langer. Voor omstanders ziet het er wel eens wat gekkig uit denk ik. Maar als je een schetsboek bij je hebt of een camera om de nek dan snappen ze het meestal wel. Op een gegeven moment ben ik ook de schildersezel mee gaan nemen eerst in het landschap zodat weinig mensen me zouden zien maar later durfde ik het ook aan in de stad.
 Ik vind het een mooie manier van werken, de keuzes die tijdens het schilder of tekenproces gemaakt moeten worden zijn beperkt als je op locatie werkt maar dat geeft een extra dimensie aan het werk. Op deze manier kun je de werkelijkheid nooit exact weergeven en juist de mate waarin en de manier waarop er van de werkelijkheid wordt afgeweken maakt het voor mij interessant. Daarom ben ik ook gaan experimenteren met grafische technieken, etsen, linosneden en houtsneden. Linosneden geven de mogelijkheid om expressief te werken en als je met alleen zwarte inkt gaat afdrukken moet je heel goed nadenken hoe je tot weergave van vorm, diepte en toonwaarde komt. De beperking van de mogelijkheden geeft mij daarom juist iets extra’s. Ik ben er anders door gaan kijken. Hetzelfde geldt voor het etsen en de houtsnede techniek. Op het moment houdt ik me met name bezig met grafische technieken, die wereld is 3 jaar geleden voor me opengegaan en daarin is nog oneindig veel te leren en te expirimenteren.

Come Talk To Me

Contact

Share by: